Η Περιοχή

Στην Αγία Μαρίνα μπορείτε να έρθετε:
Α. Απ'ευθείας από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο "Αγία Μαρίνα" το οποίο δεν παιρνει αυτοκίνητα, αλλά μόνο μηχανάκια. Τα δρομολόγια ξεκινούν από την 1η Ιουνίου. Δρομολόγια
Β. Με τα ferry boat που εκτελούν τα δρομολόγια από τον Πειραιά στο λιμάνι της Αίγινας και στη συνέχεια από την πόλη της Αίγινας έρχεστε στην Αγία Μαρίνα με λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας.

Το "Ifigenia apartments" απέχει από τη στάση των λεωφορείων που έρχονται από την Αίγινα ακριβώς 30 μέτρα. Η στάση βρίσκεται στη Λεωφόρο Αφαίας, ακριβώς στην κεντρική διασταύρωση. Στη διασταύρωση κάνετε δεξιά προς τα κάτω 30 μέτρα.

Αν έρθετε με το πλοίο από τον Πειραιά, ανεβαίνετε στη Λεωφόρο Αφαίας, προχωράτε αριστερά και στην κεντρική διασταύρωση κάνετε αριστερά προς τα κάτω 30 μέτρα.

Κοντινά αξιοθέατα που σας προτείνουμε

Πολύ κοντά στην Αγία Μαρίνα βρίσκονται το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, καθώς και ο Ναός της Αφαίας ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ. Ετσι μπορεί να συνδυάσετε τη διαμονή σας στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με τις επισκέψεις σας στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και στο Ναό της Αφαίας.

Ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας
Είναι κτισμένος βόρεια του νησιού, μέσα στα πεύκα με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και συγκεκριμένα σώζονται 24 από τις 34, συνολικά, κολώνες του ναού που έχει κτιστεί το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

περισσοτερα

Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου κτίστηκε γύρω στο 1904-1910, από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο. Ο Νεκτάριος έζησε στο Μοναστήρι και πέθανε το 1920 και το 1961 ανακηρύχθηκε Άγιος. Το Μοναστήρι βρίσκεται στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα και απέχει 6 περίπου χλμ. από την πόλη της Αίγινας. Η εκκλησία έχει δύο ψηλά καμπαναριά και τέσσερις σειρές από παράθυρα, που για επιστέγασμα, έχουν όλα κόκκινα τόξα. Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές. ...

περισσοτερα

Δραστηριότητες στην Αίγινα που σας προτείνουμε

Η Αίγινα, εκτός από τις παραλίες της, την πρασινογάλαζη θάλασσα, τις ρομαντικές βόλτες, την ηρεμία και τη νυχτερινή διασκέδαση, σας προσφέρει έντονες δραστηριότητες, αφού συνδυάζει άψογα το βουνό και τη θάλασσα, με σκοπό να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στο νησί με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας.

περισσοτερα